Τα παδικά των 90’s: The Forgotten Toys/Τα ξεχασμένα παιχνίδια

Έχω βάλει σκοπό να αναθυμηθώ τα παιδικά που έβλεπα μικρή και έκτοτε έχω χάσει τα ίχνη τους, αφού πλέον στην τηλεόραση παίζονται ως επί το πλείστον πιο «φτωχά» παιδικά από πλευράς περιεχόμενου ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και από πλευράς γραφικών αντίθετα από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας.

Δεν λέω βεβαίως ότι τα τωρινά παιδικά στο σύνολο τους είναι χειρότερα, αφού συνεχίζουν να βγαίνουν εξαιρετικές παιδικές ταινίες, όμως η τάση των παιδικών που γίνεται μόδα και αγοράζει η τηλεόραση για καθημερινή προβολή, είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
Forgotten-toys

Λόγω των ημερών, η πρώτη αναφορά θα γίνει σε ένα παιδικό φιλμ μικρού μήκους του 1995 που δύο χρόνια αργότερα έγινε σειρά 2 κύκλων. Ο λόγος για την Βρετανική παραγωγή «Τα ξεχασμένα παιχνίδια«, βασισμένη στο παραμύθι του James Stevenson, σε σκηνοθεσία Graham Ralph και τις φωνές των Bob Hoskins και Joanna Lumley. (Όλο το μικρού μήκους φιλμ στο τέλος του άρθρου.)

Πρόκειται για τις τόσο αγαπημένες φιγούρες 2 παιχνιδιών που πετάχτηκαν στα σκουπίδια την επόμενη των Χριστουγέννων από τα παιδιά-ιδιοκτήτες που ενθουσιάστηκαν με τα καινούρια τους δώρα. Πρωταγωνιστές το ιδιότροπο αρκουδάκι: ο Teddy και η Pink Tales ή αλλιώς Annie μια καλοσυνάτη κούκλα με μακρυά ξανθά μαλλιά που προστατεύει τον Teddy στις περιπέτειές τους. Η πιο χαρακτηριστική φράση που σε ‘μένα έχει εντυπωθεί από παιδί είναι το «I hate sprouts!»(-μισώ τα λαχανάκια) του Teddy που θύμωνε συχνά.
theforgottentoys1

Το φιλμάκι και μετέπειτα η σειρά έχει να μεταδώσει πολλά ωραία μηνύματα στα παιδιά που θα τα παρακολουθήσουν. Τα παιχνίδια στενοχωριούνται και νιώθουν παρατημένα, ενώ -άστεγα πλέον- περπατούν στο κρύο και προσπαθούν να βρουν εκ νέου παιδιά να τους «υιοθετήσουν» αν και στη σειρά θα δούμε ότι οι μοίρα των παιχνιδιών επαναλαμβάνεται. Δείχνουν στους θεατές ότι προστατεύουν και νοιάζονται για τους φίλους τους και βοηθούν ο ένας τον άλλον στις δύσκολες περιστάσεις.
theforgottentoys2

Στο μικρού μήκους φιλμ ψάχνουν μια φωτιά να ζεσταθούν, κι εκεί συναντούν τον Άγιο Βασίλη που τους βοηθά να μοιάζουν με καινούρια για να βρουν τελικά παιδιά να τους πάρουν στο νέο τους σπίτι, ενώ η σειρά, αποκομμένη αυτή τη φορά από το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό τους βρίσκει πάλι ξεχασμένους από τους ιδιοκτήτες τους.


Στο Youtube υπάρχουν και τα επεισόδια της σειράς.

Σχολιάστε