Το Bandcamp προχωρά στη δική του anti-Trump καμπάνια. Ακολουθούν πάνω από 400 δισκογραφικές και καλλιτέχνες

Μετά από το πρώτο φρικτό δεκαήμερο διακυβέρνησης του Trump, πλήθος προεδρικών διαταγμάτων υπεγράφησαν από τα χεράκια του.  Πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική του ατζέντα ήταν να κλοτσήσει πεπραγμένα  της κυβέρνησης Ομπάμπα, να καταστρέψει όποια κοινωνική ισορροπία μετά την πόλωση των εκλογών, να αρχίσει να εφαρμόζει τις ανήκουστες και απάνθρωπες προεκλογικές του εξαγγελίες.

Μιλάμε φυσικά για το Obamacare, την απαγόρευση χρηματοδότησης σε ΜΚΟ οικογενειακού προγραμματισμού όπως η Planned Parenthood, τους αγωγούς πετρελαίου, το τείχος με το Μεξικό και πιο πρόσφατο κατόρθωμα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε πολίτες από το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη παγώνοντας παράλληλα την υποδοχή προσφύγων (Muslim Ban), δες τα όλα εδω.

Αποτέλεσμα ευτυχώς ήταν η αφύπνιση του κόσμου που βγήκε στους δρόμους εξαγριωμένος. Με το Women’s March, – μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Αμερικανική ιστορία- έγινε η αρχή. Έκτοτε δεν έλειψαν μέρα να τρέχουν οι εξελίξεις που ωθούν σε πορείες.

Πλάι σε όλα αυτά γεννώνται κι άλλες  αντι Trump καμπάνιες με αξιοσημείωτη την κίνηση του Bandcamp να αφιερώσει στην ACLU το 100% των προμηθειών που λαμβάνει από κάθε αγορά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου από τις 12:01am Pacific Time. Πρόκειται για την Ένωση Ατομικών Ελευθεριών η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι  μαζί με άλλες οργανώσεις κατέθεσε προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της  Νέας Υόρκης κατά του Trump και του Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Αιτήματα τους η απελευθέρωση δύο Ιρακινών πολιτών (κατόχων βίζας σύμφωνα με στοιχεία), οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο  JF Kennedy της Νέας Υόρκης βάσει του σχετικού προεδρικού διατάγματος και η άσκηση του δικαιώματος τους να ζητήσουν άσυλο. Μέσω αυτής της κίνησης οι συμμετέχουσες οργανώσεις ζητούν η προσφυγή τους να καλύψει κάθε άλλο άτομο στην ίδια κατάσταση που ενδέχεται να κρατηθεί σε αμερικανικό αεροδρόμιο.

O Ethan Diamond, ιδρυτής και CEO του Bandcamp, έγραψε ένα open letter για να ανακοινώσει την κίνηση του καταδικάζοντας τις ενέργειες που προάγουν ρατσιστικές πολιτικές στις ΗΠΑ, ο πληθυσμός των οποίων κατά το 98% είναι απόγονοι μεταναστών.

Την Παρασκευή πάνω από 400 δισκογραφικές εταιρείες και καλλιτέχνες προχώρησαν σε ανακοίνωση επιπρόσθετων donations από τα έσοδα που θα προκύψουν από τις αγορές. Ορισμένοι μάλιστα επέλεξαν να συνεχίσουν τις δωρεές και μετά την Παρασκευή, ενώ άλλοι κατευθύνουν τμήμα των εσόδων τους σε οργανώσεις της επιλογής τους.  Μεταξύ των γνωστότερων συμμετεχόντων είναι οι: Anti-, DFA Records, Epitaph, Four Tet, Hyperdub, Neil Gaiman, Rhymesayers, Son Lux, Sub Pop, Tru Thoughts, Xiu Xiu.

Λίγες ώρες πριν το τέλος της ημέρας ανέβηκε ευχαριστήριο κείμενο στο blog του bandcamp σύμφωνα με το οποίο υπολογίζεται τα έσοδα να ξεπεράσουν το  $1,000,000, 550 % πάνω από τα ποσοστά μιας μέσης Παρασκευής. Από αυτά περίπου το 12 % που αποτελεί την προμήθεια τους θα πάει κατευθείαν στην UCLA και το υπόλοιπο 88 % στις εταιρείες και τους  καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους θα τα διαθέσουν στον ίδιο σκοπό.

Η πλήρης λίστα μέχρι τώρα.

«Thanks to everyone who stood with immigrants and refugees by joining today’s fundraiser for the ACLU. We’ve been inspired and overwhelmed by the outpouring of support from the artists, fans and labels in the Bandcamp community, who rapidly and enthusiastically backed this important cause.»

Για το Mud Times

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s