Καλά νέα για τους λάτρεις του Bob Marley και της Marijuana.

Δεν είναι πλάκα, αλλά γεγονός ότι ο θρύλος της raggae και γνωστός λάτρης της μαριχουάνας Bob Marley θα είναι  σύντομα το πρόσωπο της πρώτης παγκόσμιας μάρκας μαριχουάνας.

Η οικογένεια Marley και η εταιρεία με έδρα το Seattle ανακοίνωσαν σε ενημερωτική εκπομπή του NBC την επιχείρηση συνεργασίας για το «Marley Natural -a premium cannavis brand in the life and legacy of Bob Marley».

H σειρά θα περιλαμβάνει και αξεσουάρ (όμοια με ηλεκτρονικά τσιγάρα) και άλλα προιόντα εμπνευσμένα από τις προτιμήσεις του Bob Marley. Καθώς η εταιρεία είναι η πρώτη που θα ασχοληθεί με το εμπόριο μαριχουάνας στην Αμερική, θα ξεκινήσει υποχρεωτικά τις πωλήσεις στις πολιτείες όπου νομικά επιτρέπεται (Alaska, Oregon, Colorado and Washington).

Η οικογένεια του Marley υποστηρίζει ότι ο Bob θα επικροτούσε το εγχείρημα. Εμείς ξέρουμε ότι σε ένα βαθμό σίγουρα θα συμφωνούσε, τουλάχιστον σε επίπεδο νομιμοποίησης! Παρ’όλα αυτά μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η νομιμοποίηση θα φέρει πλούτο και πάλι σε επιλεγμένα χέρια πλούσιων εμπόρων.

Η Cadella Marley πάντως είπε στην Guardian ότι η Marley Natural είναι ένας αυθεντικός τρόπος να τιμήσουν την κληρονομιά του «προσθέτοντας τη φωνή του» στη συζήτηση και να βοηθήσουν να τερματιστούν οι επιπτώσεις στον κοινωνικό τομέα από την απαγόρευση.

Όταν μάλιστα, το 1976 οι High Times ρώτησε τον Bob Marley αν η κυβέρνηση θα κατέληγε στην νομιμοποίηση της μαριχουάνα, εκείνος απάντησε   «I don’ know if dis government will, but I know Christ’s government will.»

Σε ό,τι αφορά το κέρδος είχε δηλώσει «Possessions make you rich? I don’t have that type of richness. My richness is life, forever.»

Το 2012, ο γιος του Stephen απαντώντας σε άρθρο του Forbes που υποστήριζε ότι η θέληση για χρήμα θα καταστρέψει την κληρονομιά του πατέρα του, δήλωσε στον Jamaican Observer:

«What Forbes, or whatsoever dem name, don’t understand is that my father is a businessman. When he was here, he had a record shop, recording studio, pressing plant and printed T-shirts. So what we are doing is just a continuation of his works» .

«It is important to keep the Marley message alive and reach the fans across the world using various means,» he continued.

marleyfamily

Όπως και να ‘χει, το κύμα συζητήσεων που θα προκύψει μέσω αυτής της επιχείρησης είναι μεγάλο και ήδη κανάλια όπως το NBC που γνωρίζουν πολύ καλά τα οικονομικά οφέλη τόσο της μαύρης αγοράς όσο και την ενδεχόμενη μετάθεση του κέρδους στο νόμιμο εμπόριο, ασχολήθηκε με την εικόνα της κοινής γνώμης απέναντι στη νομιμοποίηση της μαριχουάνα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει την προσέγγιση του άρδην στον πέρασμα των χρόνων.

141117-marijuana-shift-infographic-jms-1829_bf6d06ce47365fd843dc76ae4dcb11f7.nbcnews-ux-720-900

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s