Η φωτογράφιση της Lana Del Ray από τον Neil Krug και το lp Ultraviolence (2014).

Είναι γνωστός ο φωτογράφος  Neil Krug τόσο για το ψυχεδελικό στυλ του έργου του όσο και για τις συνεργασίες του με πολλούς μουσικούς για album covers (πχ. Boards Of Canada, Scissor Sisters, Ladytron, Foals, Tame Impala, Bat For Lashes, Ratatat, Justice, Jonjasufi, Devendra Banhart κ.α).Η δουλειά του στην πραγματικότητα μου φαίνεται τόσο καλαίσθητη που δεν γλυτώνει σε μεταγενέστερο άρθρο ένα αφιέρωμα για το σύνολο της δουλειάς του.

Lana-UltraViolence---Neil-Krug

Πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Lana Del Lay με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της album «Ultraviolence». Μια από τις λήψεις χρησιμοποιήθηκε και για το εξώφυλλο του album ενώ όλες οι φωτογραφίες με την χαρακτηριστική σφραγίδα του Krug είναι εξαιρετικές.

11

To LP έλαβε πολύ καλές κριτικές από τα μεγαλύτερα περιοδικά μουσικής (Rolling Stone,Pitchfork, Spin) ενώ σχολιάστηκε θετικά η συμμετοχή του Dan Auerbach (των Black Keys) στην παραγωγή των περισσότερων κομματιών δίνοντας έναν αλλά  με πολλά blues και ψυχεδελικά στοιχεία.

2

Στον δίσκο αυτό ,όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Rolling Stone,»Η μούσα του Chris Isaak απαντά στο Wicked Game με τους τρελούς περί αγάπης στίχους του Cruel World. To Shades Of Cool με το κιθαριστικό solo του Auerbarch και τη φωνή της Del Ray θα ταίριαζε γάντι σε μια ταινία James Bond σκηνοθετημένη όμως από τον Tarantino. I’m a bad girl/I’m a sad girl τραγουδά με γνωστό ατμοσφαιρικό ύφος της στο Sad Girl για να επιτείνει το αργό groove στο ερωτιάρικο West Coast.

Lana-Del-Rey---West-Coast---Neil-Krug

1 3 4 6 7 8 9 Screen shot 2014-07-01 at 11.29.58 AM top

Σχολιάστε