Παγκόσμια eco friendly καινοτομία: Σανίδα skate από δίχτυα ψαρέματος.

Τα δίχτυα ψαρέματος δεν είναι ακριβώς το υλικό που θα είχαμε στο μυαλό μας ως πρώτη ύλη για skateboards. Οι Ben Kneppers, David Stover και Kevin Ahearn έκαναν όμως το πείραμα και μέσω της εταιρείας τους, της Bureo Skateboards κυκλοφορεί πλέον το πρώτο skate από δίχτυα!

bureo1

Το σανίδι αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τους με την Satori Movement και την designer Gabriella Laruccia. Το όνομα αυτού «The Minnow» ενώ πιο συγκεκριμένα είναι φτιαγμένο από 30 τετραγωνικά μέτρα δίχτυα. Οι ρόδες του είναι επίσης φιλικές προς το περιβάλλον με υλικό αποτελούμενο από 30% φυτικό λάδι και 100% ανακυκλώσιμους πυρήνες.

bureo2

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε όταν οι ιδρυτές έμαθαν τους περιβαλλοντικούς  κινδύνους στις θαλάσσιες οδούς και κατέληξαν στο logo «Skateboards for plastic-free Oceans». Μετά από μήνες έρευνας, είδαν ότι τα δίχτυα ήταν ανακυκλώσιμα και θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για το είδος σανίδας που σκέφτονταν να παράγουν. Ταξίδεψαν μάλιστα για την υλοποίηση του σχεδίου στο Santiago, όπου ίδρυσαν την Net Positiva με σκοπό να συλλέξουν και να ανακυκλώσουν δίχτυα ψαρέματος.

bureo4

Η σανίδα πλέον κυκλοφορεί στο φυσικό χρώμα της πρώτης ύλης. το μαύρο, υπάρχουν όμως και άλλες χρωματικές επιλογές ενώ το σχήμα ψαριού ταιριάζει με το έντονο γαλάζιο χρώμα στις ρόδες.

bureo5 bureo-skateboards-recycled-fishnet-deck-2

bureo3

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s