Ξανθη Γεωργακοπουλου a.k.a Blondie.g.d -Dramatic Theories (Trip Hop,Pop)

 A ‘LARGER THAN POP’ ROLE PLAYING

Μετά από σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία, η Ξανθή a.k.a Blondie.g.d έφυγε στο Λονδίνο για  μεταπτυχιακό στο arts administration and music management (Goldsmisth). Σήμερα έχει ολοκληρώσει την πτυχιακή της για το spotify, μένει στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο όπου συνθέτει τη δική της μουσική χωρίς να είναι αυστηρά προσκολλημένη σε κάποιο μουσικό είδος.

Σκοπεύει να πάει στο Βερολίνο για μουσική παραγωγή και ηχοληψία παράλληλα με τα live που θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Xanthi1

Η πρώτη αναγνώριση ήρθε το Μάιο του 2011, όταν το Jumping Fish ψήφισε το «Slave» τραγούδι του μήνα με την ίδια να ανοίγει  τη συναυλία του GonjasufiΡαδιοφωνικοί σταθμοί όπως οι Εν Λευκώ, Amagi, Best fm, Pepper κλπ. άρχισαν να παίζουν τραγούδια της ενώ παράλληλα το NME έγραψε για το  ‘Sonntag Morgen’ που έγραψε με τον King Elephant.

Το 2013 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Dramatic Theories» τον οποίο μπορείτε να βρείτε σε itunes, spotify, deezer και bandcamp σε παραγωγή του King Elephant των Baby Guru. Η Blondie, τοποθετεί στη μουσική της  «drama effect», μία μίξη trip hop και pop με ξεχωριστή δραματικότητα που συνοδεύει τις ιστορίες της. Η φωνή της δε, θυμίζει κάτι από την αγαπημένη μαύρη soul.

Xanthi-2

«Το role playing στη μουσική και οι στίχοι, μου δίνουν τη δύναμη να κάνω τα πάντα, ώστε να μην βαρεθώ. Αφού τα κομμάτια του δίσκου είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, το κοινό δεν περιμένει κάτι συγκεκριμένο από μένα και έτσι μπορώ να πειραματίζομαι ελεύθερα για τον επόμενο» λέει η ίδια.

Δραματικά ,πλέκει το λάβαρο του πολέμου στο This Is War ένα σκοτεινό ερωτικό κομμάτι που έγινε και το πρώτο video clip του δίσκου σκηνοθετημένο από την Ciel.

1 Comment

  1. Παράθεμα: Music Spin 20.03 - Slag

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s